fredag 14. oktober 2016

Svalbard 1979.

I 1979 reiste jeg til Svalbard på arbeide for første gang. Jeg hadde bestandig hatt lyst til å se hvordan det var der oppe. Entreprenørfirmaet Thor Furuholmen, fra Oslo hadde bruk for en mann til noe innredningsarbeide på en bussgarasje som de hadde bygget.
Jeg reiste opp nesten med en gang, og tok fly fra Molde via Tromsø. Det var spennende. Reiste oppover om kvelden, og var framme tidlig på natta i midnattsol. Husker at jeg var litt døgnvill til å begynne med.
Nå har jeg sett igjennom noen bilder fra den tiden, og vil etter hvert sette inn noen på min blogg.

Her er Sverdrupsbyen slik den var i 1979. Jeg bodde der høsten 1979, og jeg tror det var i den blå brakka. Nå er brakkene borte, og de ble brent for noen år siden. Artig å tenke på den tiden. Ser også litt av gangbrua over til Nybyen på andre siden. Den er også borte nå. Gruva ovenfor er Gruve 1b, og den var i drift fra 1939-1958. Anlegget ble revet i 1982.


Her er Nybyen sett fra Sverdrupsbyen. Det gule bygget bygget er "Stormessa", " Lompen", og lengst til venstre er banken i det lille grønne bygget. Det røde huset er "Sundt" som var butikksenteret den gang. Ser litt av gamle Arbeidermesse vest som ble bygget i 1939. Der var det dansetilstelninger av og til når jeg var der. Ser litt av trappa ned til gangbrua over til Nybyen.


Fra Sverdrupsbyen en søndag tidlig på høsten i 1979. Folk på tur. Bildet er tatt ved brakkeveggen.

Her er Gruve 1b slik den var i 1979.

søndag 9. oktober 2016

Tur til Milthaugen i dag

I dag var det på tide med en tur til Hammar,n, og Milthaugen igjen.
Det har ikke vært tur dit før i sommer så det passet godt i dag. Det var et nydelig høstvær, og det ble godt og varmt oppover bakkene mot toppen.
Det var en flott tur og jeg traff flere som også var på tur i dag.

Ett bilde av Mittetbygda i lav høstsol

Stille utover Langfjorden i dag.
Møtte Peder Einar Dahle også oppe på Hammar,n
. Han var på veg ned igjen fra Milthaugen.
Utsikt fra Milthaugen ut Langfjorden. Sekken, Otrøya, og Sunnmørsfjell  langt der ute.

Nå er det en stund siden jeg var inne på bloggen min. Det har vært både sommer , og høst siden jeg skrev noe. Det har vært en fin sommer og...