lørdag 24. september 2016

Rhodos.

Det ble en tur til Rhodos i sommer og der var det virkelig varmt. Det vart opp i 35 grader i skyggen, og det var godt å ha aircondition i leiligheten. Den gikk hele døgnet og det var godt særlig om natta. Vi var i en by som heter Pefkos, og den var ikke så langt fra Lindos som er en kjent gammel by.
Det var en trivelig plass å være, og det var ikke så overfylt med turister heller. Badestranda var mest fin sand, men det var også innslag av litt små rullestein. Temperaturen i vatnet vart også god, og det låg sikkert på 30 grader der også. Det var godt og svalende likevel. Hotellet vi bodde på hette Finas og var et helt alminnelig hotell med alminnelig standard. Vi var på en dagstur til Lindos og der var det trange gater og mye folk. Var egentlig glad for å komme meg ut derfra igjen, men vi har iallfall vært der. Reiser gjerne tilbake dit.
Her er utsikten fra hotellbalkongen. Vi har utsikt mot havet og litt av hotellet.
Det var geiter også i området.
Vi hadde besøk av en påfugl utenfor balkongen vår. Den kom flygende og landet rett utenfor.
Dette er fra gatene i Lindos. Butikker overalt.
Godt å ta en liten kvil.

Longyearbyen på Svalbard.

Det ble til at vi tok en tur til Svalbard også i sommer. Det var mange år siden jeg var der oppe og arbeidet så jeg hadde lyst å se igjen stedet. Det var store forandringer siden jeg var der i 1979, og da var jeg på forskjellige oppdrag der. Det var innredningsarbeide på en bussgarasje, snekring av rørkasser ute på tundraen, og mye anna arbeid. Jeg jobbet for Thor Furuholmen da. Så var jeg opp igjen en tur i 1981, og 1982 og var med å bygge den nye kraftstasjonen. Det var artig å se igjen den også.

Nå er det en stund siden jeg var inne på bloggen min. Det har vært både sommer , og høst siden jeg skrev noe. Det har vært en fin sommer og...